Ενημέρωση

Τα καλοκαιρινά ελαστικά

Τα καλοκαιρινά ελαστικά είναι τα πιο συνηθισμένα, τουλάχιστον στην Ελλάδα, γιατί οι καιρικές συνθήκες δεν είναι τόσο ακραίες. Τα θερινά λάστιχα έχουν καλύτερη πρόσφυση στο στεγνό οδόστρωμα, ενώ έχουν αρκετά καλή συμπεριφορά στη λίγη βροχή.

Σύγκριση συμβατικού ελαστικού με το ελαστικό RunOnFlat. Η ενισχυμένη δομή των πλαϊνών, αλλά και ειδικά επιθέματα στο εσωτερικό επιτρέπουν τη λειτουργία του ελαστικού ακόμα και χωρίς αέρα.

Στην κατηγορία αυτή εντάσσονται και τα Run Flat, αφού οι περισσότερες εταιρείες δεν έχουν δημιουργήσει ακόμα αυτόν τον τύπο για τις χειμερινές καιρικές συνθήκες. Τα Run Flat δημιουργήθηκαν από την ανάγκη για αύξηση της ασφάλειας και απεξάρτηση από την κλασική ρεζέρβα. Επιτρέπουν στο αυτοκίνητο να συνεχίσει την πορεία του για περίπου 80 με 100 χιλιόμετρα και ταχύτητα 80 χιλιομέτρων την ώρα, ακόμα και αν για κάποιο λόγο τα ελαστικά χάσουν αέρα.

Στην πραγματικότητα, έχουν ενισχυμένη δομή στο πλάι και ειδικά επιθέματα που δεν αφήνουν το λάστιχο να ξεφουσκώσει τελείως. Έτσι, μπορείτε να ξεχάσετε την ύπαρξη ρεζέρβας και να αποφύγετε το άγχος για άμεσα αντικατάσταση του ελαστικού. Φυσικά, εξαιτίας όσων προσφέρουν είναι μεγαλύτερο το κόστος αγοράς τους, αφού ξεπερνούν κατά 20-30% το κόστος ενός απλού ελαστικού.